Nationalparkplan 2020-2026 i høring

Publiceret 04-12-2019

Bestyrelsen for Nationalpark Kongernes Nordsjælland sender forslag til planen for de næste seks års arbejde i offentlig høring.

Forsidefoto: Allan Høxbroe

Planen skal skabe fundamentet for en langsigtet udvikling af nationalparken inden for disse områder:

• Natur
  • Kulturhistorie
  • Friluftsliv
  • Geologi og landskab
  • Formidling, undervisning og forskning
  • Lokalsamfund, erhverv og turisme.

Nationalparkplanen bygger bl.a. på de mange ideer, som borgere, foreninger, institutioner, kommuner og andre interesserede har bidraget med. De indsatser, som beskrives i planen, kan kun realiseres gennem frivillige aftaler.

Planen giver os et solidt afsæt for den langsigtede udvikling af nationalparken, så vi kan begynde at sætte projekter i gang. Planen er både meget konkret omkring, hvilke indsatser og projekter, vi gerne vil gå i gang med, og rummelig nok til, at der kan opstå ideer og projekter undervejs i perioden frem til 2026, siger Carl Frederik Bruun, formand for nationalparkens bestyrelse.

Planen består af tre kapitler og tilhørende bilag:
Kapitlet "Hvad har vi?" beskriver de værdier, der allerede findes i nationalparken inden for hvert af de seks ovennævnte emner og er afsættet for kapitlet "Hvad vil vi?"
Kapitlet "Hvad kan vi?" beskriver den lovgivning og de rammer, som nationalparken skal arbejde indenfor.
Kapitlet "Hvad vil vi?" beskriver indsatser og projekter, som nationalparken gerne vil arbejde med i de kommende seks år.

Brug hjemmesiden eller kig forbi

Planen ligger på www.nationalparkkongernesnordsjaelland.dk, og et trykt eksemplar kan hentes i nationalparkens sekretariat (obs: se boks nedenfor) eller til det offentlige møde, som nationalparken holder mandag den 3. februar kl. 19.30-21.00 hos C4, Krakasvej 17, 3400 Hillerød. På mødet vil nationalparkplanen blive præsenteret, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Planen er i høring fra den 4. december 2019 frem til og med den 26. februar 2020. Alle med interesse i nationalparkens udvikling kan sende høringssvar til eller med post til Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Klostergade 12, 3230 Græsted.

Alle er velkomne

Nationalparken afholder et offentligt møde mandag den 3. februar kl. 19.30-21.00 hos C4, Krakasvej 17, 3400 Hillerød. På mødet vil nationalparkplanen blive præsenteret, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Læs planen på issuu

Carl Frederik Bruun

Bestyrelsesformand

Marianne Lund Ujvári

Sekretariatschef

OBS!

Et trykt eksemplar af nationalparkplanen kan først hentes i nationalparkens sekretariat den 2. januar. Det skyldes længere produktionstid end oplyst fra trykkeriet.