Vi fylder 1 år

Publiceret 14-05-2019
Nyhed

Kom og vær med, når nationalparken, kommunerne og Naturstyrelsen fra den 21. maj til den 4. juni fejrer nationalparkens 1-års fødselsdag med syv gratis arrangementer

Indvielse af nationalparken den 29. maj 2018

Den 29. maj 2018 indviede Dronningen nationalparken. Det skete på engen foran Esrum Kloster på en smuk solskinsdag. I år fejrer nationalparken og kommunerne fødselsdagen sammen, og igen i år vil der være rig mulighed for at opdage nye favoritsteder eller genbesøge nogle af perlerne i nationalparker.

Vi inviterer alle til at være med til at fejre vores nationalpark. Sammen med kommunerne og Naturstyrelsen har vi planlagt syv fantastiske arrangementer, som viser nationalparken frem fra sin bedste side. Der er virkelig sket meget på vores første år. Vi har fået en bestyrelse, et råd og et sekretariat – og som en tidlig fødselsdagsgave har vi fået over 400 ideer til den plan for nationalparken, som vi er i gang med at lave, siger Carl Frederik Bruun, bestyrelsesformand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland. 

Konger, orkidéer og havørne

Oplev orkidéer og spor efter bæveren på Arrenæs eller spis pandekager og hør om herregårdslandskabet omkring Krogerup i Humlebæk. Tag på hestevognstur i Nejede Vesterskov – hvis du er heldig, ser du måske havørnen. Lyt til fuglene og historien om kongerne ved Esrum Sø eller smag på skovens skatkammer i Egebæksvang. Tag med på havevandring ved Marienlyst Slot, gå på kikkertsafari i Hellebæk Kohave eller prøv orienteringsløb ved Anes hus i Hellebæk og golf i Gilleleje Golfklub, som har skabt en masse natur på banen med redekasser og vandhuller.

De syv spændende arrangementer løber af staben fra den 21. maj til den 4. juni. Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig.