Blomsterne og bierne: Propfyldt sal summede med ideer til nationalparken

Publiceret 01-03-2019
Nyhed

Mere mad til vilde bier og insekter, fortællestier, en landskabsmalerkonkurrence og redekasser til hvinand. Eller hvad med trætop-hoteller, klippekort til oplevelser i nationalparken og en app, der fortæller, hvad du kan opleve, hvor du kan spise og sove og hvilke lokale produkter, du kan købe, når du bevæger dig rundt i nationalparken. Det var nogle af de ideer, som kom frem under tirsdagens informationsmøde.

Hvepsebi søger føde i eng-brandbæger Foto af Klavs Nielsen

Der måtte hentes ekstra stole ind, da Nationalpark Kongernes Nordsjælland holdt informationsmøde tirsdag den 26. februar. På mødet kunne man komme med ideer til den seksårige plan, som nationalparken er i gang med at lave. 55 borgere og seks af de nye rådsmedlemmer var mødt op.

Sikke et fremmøde. Det var flere, end vi turde håbe på. Det vidner om det store engagement og lokale ejerskab, der er til nationalparken. Det tegner lovende for, at nationalparken kommer til at modtage mange gode ideer til den seksårige plan, som vi er i gang med at lave for nationalparken, siger formand for nationalparkbestyrelsen Carl Bruun.

Han opfordrede også deltagerne til at gå hjem og arbejde videre med deres ideer, finde samarbejdspartnere, tale med ejere og sprede budskabet om, at nationalparken leder efter ideer.

Missede du mødet?

Så bare rolig. Helt frem til den 28. april er det muligt at sende dine ideer ind via hjemmesiden. Der afholdes yderligere to informationsmøder mandag den 4. marts kl. 19-21 på Krogerup Højskole, Humlebæk, og torsdag den 21. marts kl. 19-21 i Gjethuset, Frederiksværk. På møderne kan du høre mere om, hvordan du sender dine ideer ind, blive inspireret af andres ideer og få feedback på din egen idé.

Den nationalparkplan, vi samler ideer ind til nu, gælder fra 2020-2026, så det er med at komme ud af busken med ens ideer. Uanset om de er vilde, skøre eller ufærdige, for der går seks år, før man igen får mulighed for at få ideer med i nationalparkplanen, fortæller sekretariatschef Marianne Lund Ujvári.  

Du kan stadig nå det

Du er velkommen til at dukke op til et af vores informationsmøder, som holdes:

  • Mandag 4. marts 2019 kl. 19-21 på Krogerup Højskole, Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk
  • Torsdag 21. marts 2019 kl. 19-21 i Gjethuset, Gjethusgade 5, 3300 Frederiksværk.