Nationalparkplan frisk fra trykken

Publiceret 12-08-2020
Nyhed

Nu kan du hente et trykt eksemplar af Nationalparkplan 2020-2026 på biblioteket eller på Esrum Møllegård.

Formand Carl Bruun bærer de første kasser med nationalparkplaner
Bestyrelsesformand Carl Bruun giver en hånd med de trykte nationalparkplaner

Kort inden sommerferien vedtog bestyrelsen for Nationalpark Kongernes Nordsjælland planen for, hvordan nationalparken skal udvikles over de næste seks år. Lodsejere, som har lagt deres jord ind i nationalparken, har modtaget en nationalparkplan med posten. Andre interesserede er velkomne til at hente et eksemplar i nationalparkens sekretariat på Esrum Møllegård eller i Møllecafeen. Planen kan også hentes på biblioteket i Hillerød, Skævinge, Helsingør, Espergærde, Hornbæk, Helsinge, Gilleleje, Græsted, Humlebæk, Fredensborg, Nivå, Kokkedal, Frederiksværk og Hundested. Det bliver også muligt at låne et eksemplar af planen på biblioteket, når den er blevet katalogiseret.

Bestyrelsen håber, at mange vil benytte lejligheden til at blive klogere på den rige natur og historie, som nationalparken rummer. Planen er resultatet af næsten to års arbejde og ser ud, som den gør, takket være de mange gode ideer og forslag, som borgere og foreninger har bidraget med undervejs. Den store opbakning tegner lovende for de næste seks års arbejde. Lokalt ejerskab er helt afgørende for, at de mange spændende indsatser i nationalparkplanen kan realiseres, fortæller Carl Bruun, bestyrelsesformand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland. 

Nationalparkplanen er knap 200 sider lang og består af tre kapitler. Kapitlet Hvad har vi? beskriver de mange værdier, som nationalparken rummer, inden for bl.a. natur, kulturhistorie og landskab. Kapitlet Hvad kan vi? beskriver, hvad nationalparken kan gøre inden for lovens rammer. Kapitlet Hvad vil vi? beskriver, hvilke indsatser inden for bl.a. natur, kulturhistorie og formidling, som nationalparken vil arbejde med i de næste seks år. Alle indsatserne i planen vil blive realiseret gennem dialog, samarbejde og frivillige aftaler.

Læs nationalparkplanen