Vinderne af fotokonkurrencen #Kongesteder er fundet

Publiceret 08-07-2020
Nyhed

Nationalparken har modtaget knap 100 bud på #Kongesteder, men fire fotos skilte sig ud fra det ellers stærke felt.

Præmieoverrækkelse
Birthe Løssl får her overrakt 1. præmien for hendes foto fra Pibersletten

Henover maj og juni har Nationalpark Kongernes Nordsjælland fejret sin 2-års fødselsdag med fotokonkurrencen #Kongesteder, hvor folk har sendt billeder af netop deres yndlingssted i nationalparken. Næsten 100 gode bud blev sendt ind af lokale fotoentusiaster med hver deres vinkel på nationalparkens natur, kultur og landskab. Og nu er vinderne fundet.

Dommerpanelet har voteret

Et internt dommerpanel bestående af Luise Gomard, direktør på Tegners Museum & Statuepark, Ole Hjort Caspersen fra Kulsviergården i Alsønderup og Poul Erik Pedersen fra Friluftsrådet, har voteret og udvalgt de fire bedste fotos. En udfordrende opgave, da der er modtaget mange gode bud på ”Kongesteder”. 1. pladsen i konkurrencen går til et idyllisk sommerbillede fra Pibersletten ved Esrum Sø:

Vi har været næsten overvældet af de mange flotte fotos, men vinderen skiller sig ud ved at være et klassisk smukt og velopbygget billede med både skov, sø og mennesker. Det er jo netop det, nationalparken gerne vil bidrage til; at udvikle naturen og skabe oplevelses- og friluftsmuligheder. Når man ser billedet, får man næsten lyst til at tage en tur på cyklen og slå sig ned ved søbredden i egetræernes skygge, udtaler Poul Erik Pedersen, der udover at være en del af dommerpanelet også er næstformand i Nationalpark Kongernes Nordsjællands bestyrelse. 

Glad vinder

Vinderen af førstepræmien, Birthe Løssl, fik overrakt sin præmie – et gavekort på 800 kr. til et af områdets museer eller besøgssteder – af bestyrelsesformand i nationalparken, Carl F. Bruun, der lykønskede vinderen:

Der har været hård konkurrence, så stort tillykke med 1. pladsen, der er fuldt fortjent. Jeg håber du får glæde af gavekortet, der jo er en god mulighed for at komme ud og få nogle fantastiske natur- og kulturoplevelser i det nordsjællandske sommerland. 

Anker Heegaard har vundet 2. præmien – et gavekort på 500 kr. til Eventyrsport i Hillerød – for det eventyrlige foto af mindestenen i Gribskov. Tredjepræmien, et gavekort til Møllecafeen på Esrum Kloster & Møllegård, er gået til Tine Uffelmann for hendes poetiske foto fra Bøgeholmsøen ved Ålsgårde. Vivian Larsen vinder 4. præmien for det stemningsfulde foto af Gurre Sø. Her har det lokale mosteri Kagerup Most sponsoreret 10 flasker most til en værdi af 200 kr. Vinderne har fået direkte besked.

Pibersletten

1. præmie

Birthe Løssl har taget vinderfotoet fra Pibersletten ved Nødebo.

Mindesten i Gribskov

2. præmien

Anker Heegaard vinder 2. præmien for sit foto af mindestenen i Gribskov. 

Bøgeholmsøen ved Ålsgårde

3. præmien

Et foto af Bøgeholmsøen ved Ålsgårde taget af Tine Uffelmann vinder 3. præmien. 

Gurre Sø

4. præmien

4. præmien går til Vivian Larsen, som har taget fotoet af Gurre Sø.