Sommer i Vores Natur

Publiceret 29-06-2020
Nyhed

Kom og vær med, når Nationalpark Kongernes Nordsjælland og Naturstyrelsen Nordsjælland inviterer dig til på egen hånd at opleve vores natur med masser af liv.

Har du set Vilde Vidunderlige Danmark? I Nationalpark Kongernes Nordsjælland finder du mange af de fantastiske dyr fra naturserien – sammen med store søer, dybe skove og smukke landskaber. Nationalparken er en af de 16 udvalgte naturperler, som inviterer til sjove sommeraktiviteter i forbindelse med den landsdækkende kampagne Sommer i Vores Natur. 

Her i nationalparken har vi noget af Danmarks smukkeste natur. Vi håber sammen med lokale natur- og friluftsorganisationer at kunne åbne dine øjne for naturen og dens mangfoldighed, siger Carl Bruun, bestyrelsesformand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Nye oplevelser hver uge

Hver uge gennem sommerferien sætter vi fokus på et nyt tema, hvor du kan få mulighed for at opleve naturens mangfoldighed i nationalparken: Sov under åben himmel, gå på opdagelse blandt skovens træer, kig efter fugle ved søen, led efter småkryb og insekter på hede, overdrev og i skov og find ud af, hvad der gemmer sig i vandhullet. Alt sammen i noget af Danmarks fineste natur.

Naturen i statsskovene er åben døgnet rundt, og der er masser af muligheder for at gå ture, cykle og overnatte derude. Vi opfordrer alle til at komme ud og få naturen helt ind under huden, fortæller Jens Bjerregaard Christensen, skovrider i Naturstyrelsen Nordsjælland.

På vores og Naturstyrelsens Nordsjællands hjemmesider finder du inspiration til, hvor du hen over sommeren kan komme tæt på naturen, og hvad du kan se. Du finder også konkrete udflugtsmål og forslag til aktiviteter for hele familien. I løbet af sommeren vil der også være dage, hvor naturkyndige folk kan hjælpe dig med at opleve naturen endnu tættere på. Du kan f.eks. den 2. juli få hjælp til at kigge på fugle ved Pernille Sø, den 16. juli hjælp til at fange dyr i vandhuller i Gribskov og den 21. juli hjælp til at lære mere om skovens træer. Du finder også disse og flere store naturoplevelser i kalenderen på voresnatur.dk.

Om Sommer i Vores Natur

Sommer i Vores Natur er en del af Vores Natur, hvor Friluftsrådet, DR, Naturstyrelsen og De naturhistoriske museer er gået sammen om at vise den danske natur og give befolkningen oplevelser i naturen. Sommer i Vores Natur er støttet af Nordea-fonden, AAGE V. JENSEN NATURFOND og 15. Juni Fonden.

PARTNERSKABET VORES NATUR

DR
Danske Naturhistoriske Museer
Naturstyrelsen
Friluftsrådet
Nordeafonden
Aage V. Jensen Naturfond
15. Juni Fonden