Vinderne af SKRIV SÅ BLODET SPRØJTER er fundet

Publiceret 26-06-2020
Nyhed

Et enigt dommerpanel har fundet vinderne i novellekonkurrencen: SKRIV SÅ BLODET SPRØJTER.

Præmieoverrækkelse

8. klasse på Hillerød Lille Skole fik onsdag en perfekt afslutning på skoleåret. Efter en stegende hed dag med prøver kom borgmester i Hillerød Kirsten Jensen forbi med en kærkommen overraskelse. Flere elever fra klassen havde nemlig deltaget i novellekonkurrencen: SKRIV SÅ BLODET SPRØJTER, der var arrangeret i anledning af 350 året for parforcejagtens indførelse i Danmark. Eleverne skulle skrive en novelle på baggrund af parforcejagtens blodige historie i de nordsjællandske skove, og ud af de i alt 18 indsendte bidrag fra Hillerød, Fredensborg og Helsinge blev både 1. og 2. pladsen overraskende fundet blandt eleverne på Hillerød Lille Skole. Så både klasselærer Lotte Skovdal og skoleleder Sanne Wiedemann var selvsagt pavestolte.

Vi dyrker innovation, nysgerrighed og mod i tilgangen til genrer og fakta, og når eleverne omsætter det til spændende og levende historier, bliver vi naturligvis glade og stolte på deres vegne. Jeg ved, at de har lagt sig i selen, for at bidrage med historier, som både er lidt ”krøllede” og har kant, så tak for anerkendelsen! Vi glæder os til at læse flere historier om Kongernes Nordsjælland, det er jo en fantastisk fortælling, som omgiver os, sagde Sanne Wiedemann. Det er simpelthen så fantastisk, tilføjede klasselærer Lotte Skovdal.

Imponerende niveau

Dommerpanelet, der bestod af borgmester Kirsten Jensen, chefredaktør på Frederiksborg Amts Avis Palle Høj, tidligere direktør på Jagt- og Skovbrugsmuseet Jette Baagøe og forfatterne Ida Marie Rendtorff og Daniel Zimakoff, var meget imponerede over det generelle niveau i de indsendte noveller, hvor de unge forfatterspirer har vist, at de både mestrer det sproglige og har sat sig ind i den historiske baggrund for parforcejagten.

I har virkelig skrevet så blodet sprøjter, og været med til på den fineste måde at formidle historien om parforcejagten i Danmark og jagtterrænet, der jo er UNESCO verdensarv, sagde borgmester Kirsten Jensen ved diplom-overrækkelsen.

 Blandt vinderfeltet, der bestod af fem noveller, var niveauet skyhøjt, og der var derfor livlig debat om rangeringerne.

De kan virkelig fortælle historier. Der har været virkelig interessante bidrag, som ser historien fra vidt forskellige vinkler, men alle på et meget højt niveau, sagde chefredaktør på Frederiksborg Amts Avis, Palle Høj, under voteringen.

I dommerpanelet var Ida Marie og Daniel Zimakoff, der er forfattere til flere ungdomsbøger, glædeligt overraskede over det skrivetekniske niveau.

Vi er meget imponerede over de sproglige evner, som de indsendte noveller vidner om, lød det fra Ida Marie Rendtorff.

En klar vinder

En novelle udmærkede sig dog over alle andre og var den klare vinder hos fire ud af fem dommere. Det var novellen ”Parforce Repeté”, som er skrevet af Ronja Emilie Clemens Tillebeck.

Der er en virkelig stærk følelse i novellen. En flot dramatisk opbygning og spændingskurve, hvor der er noget på spil. Hovedpersonen møder modstand, overkommer den og så tror man det hele er overstået, men så vender det hele pludselig på hovedet. Rigtig flot, sagde forfatter Daniel Zimakoff om novellen, der bliver bragt i Frederiksborg Amts Avis i næste uge.

2. pladsen blev vundet af Amalie Aaling Blicher fra Hillerød Lille Skole. Den delte 3. plads blev vundet af Lucca Winther fra Frederiksborg Byskole, Clara Heins Borgen fra Hillerødsholmskolen og Molly Kirsten Hobbs fra Hillerød Lille Skole. Præmierne er en tur i luftballon med over Nordsjælland, en guidet tur på mountainbike i parforcejagtlandskabet samt bøger fra Jette Baagøe, Daniel Zimakoff og Ida Marie Rendtorff.

Konkurrencen blev arrangeret i et samarbejde mellem UNESCO Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Frederiksborg Amts Avis og Hillerød Bibliotekerne.