50 partnere mødtes med nationalparken

Publiceret 04-11-2021
Nyhed

Nationalpark Kongernes Nordsjælland inviterede den 28. oktober for første gang sine 50 partnere til partnerdag. Det blev en faglig og festlig dag, hvor udviklingen af gode fortællinger var i centrum.

Partnerdagen bød bl.a. på en workshop, hvor deltagerne skulle finde deres gode historier.

Det smukke Grønnæssegård Gods dannede rammen om den første årlige dag for Nationalpark Kongernes Nordsjællands partnere. Det var godsejer Ditlev Hasselbalch, der indledte dagen med at byde velkommen til stedet, der i generationer har tilhørt hans familie. De smukke bygninger har i de senere år fået flere nye funktioner, bl.a. huser de Nordsjællands Fællesmølleri, en gårdbutik med lokale råvarer og den tidligere kostald fra 1700-tallet er indrettet med moderne mødefaciliteter.

Grønnæssegård er et eksempel til inspiration på hvordan man kan udvikle et sted gennem gode samarbejder og bruge de historiske rammer til nye formål. Derfor giver det rigtig god mening, at det netop er her vi samler flokken af partnere til den første partnerdag, siger Anders Kring Mortensen, projektudvikler i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Grønnæssegård er ligesom ca. 50 andre virksomheder, foreninger, producenter og organisationer fra hele Nordsjælland partner med nationalparken. De var samlet til den første partnerdag.

Det er rigtig spændende, at samle flokken af partnere til den første partnerdag. Det er tænkt som en årligt tilbagevendende tradition, hvor vi giver partnerne mulighed for at netværke og udvikle deres virksomhed eller forening, siger Mette Aaskov Knudsen, formidlingskoordinator i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Den gode fortælling i centrum

Nationalparken er fyldt med oplevelser – fra fantastiske naturområder til kulturhistoriske attraktioner i særklasse og et væld af friluftsmuligheder. Temaet for årets partnerdag var ”gode fortællinger”. Der blev bl.a. arbejdet med at bringe de gode historier i spil og udvikle de lokale fortællinger, som kan være med til at løfte partnerne:

Nationalparken strækker sig fra Halsnæs til Helsingør og gemmer på virkelig mange fantastiske historier. Vi håber at dagen giver partnerne mulighed for at sætte fokus på hvad det er for kvaliteter de har at byde på hos dem, som kan være med til at løfte både nationalparken, dem selv og deres ”kollegaer” i vores partnernetværk, siger Anders Kring Mortensen, projektudvikler i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.  

Helt i nationalparkens ånd blev partnerdagen sluttet af med en middag tilberedt af Torup Spisehus, der gør en dyd ud af at bruge ultra-lokale råvarer. De tager det så seriøst, at de henter grøntsager, kød og andre råvarer inden for cykelafstand.    

Vil du være partner med nationalparken?

Næste år bliver det igen muligt for virksomheder, foreninger mv. at søge om at blive parter med nationalparken. Når ansøgningsrunden åbner bliver det annonceret, men du kan allerede nu skrive til Obfuscated Email, så vil du få direkte besked når det bliver muligt at søge.