Bliv partner med nationalparken

Publiceret 12-03-2021
Nyhed

Nyt partnerskabsprogram skal skabe synlighed omkring nationalparken til glæde for lokale og besøgende – og for partnerne selv.

Høstfestival på Esrum Møllegård. Foto: Esrum Kloster & Møllegård

En tur ud i det grønne med hestevogn, en koldt glas nationalpark-øl, glamping i skovbrynet eller en sanketur efter vilde, spiselige urter. Det bliver måske en mulighed fremover at købe produkter fra nationalparken eller komme på tur med en nationalparkpartner.

Nationalpark Kongernes Nordsjælland søsætter nemlig et partnerskabsprogram for producenter, iværksættere, virksomheder, foreninger mfl., der gerne vil være med til at synliggøre nationalparken overfor lokale og besøgende. 

Med vores nye partnerskabsprogram vil vi gerne binde lokale producenter, iværksættere, virksomheder og foreninger tættere sammen i et nyt fællesskab med nationalparken som vært. Vi vil blandt andet tilbyde kurser, netværk og muligheden for at bruge nationalparkens logo mod, at vores medlemmer udbyder ydelser, oplevelser og lokale produkter af en høj kvalitet og med en klar forbindelse til nationalparken og dens formål, siger Carl Frederik Bruun, bestyrelsesformand i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Hvorfor overhovedet et partnerskabsprogram?

De fleste forbinder en nationalpark med natur, men de danske nationalparker skal også understøtte udviklingen af lokalsamfundet og det lokale erhvervsliv, men kun hvis den sker med respekt for naturen, landskabet og kulturarven. 

Med partnerskabsprogrammet vil der blive skabt en række lokale ambassadører, der er med til at gøre nationalparken synlig over for lokale og besøgende, kan vise vej til naturperler og kulturskatte og fortælle, hvordan man bør færdes i naturen.

Et tæt samarbejde mellem nationalparken og medlemmerne af partnerskabsprogrammet vil også styrke nationalparkens lokale forankring. Partnerskabsprogrammet er gratis og gensidigt forpligtende.

Ansøg nu

Producenter kan løbende søge om lov til at blive medlem af partnerskabsprogrammet og bruge nationalparkens logo på fødevarer og andre produkter.

For andre, der ønsker at blive medlem f.eks. spise- og overnatningssteder, foreninger, gårdbutikker eller turarrangører, er ansøgningsfristen d. 6. april. Det er muligt løbende at søge om lov til at bruge nationalparkens logo i forbindelse med f.eks. arrangementer i nationalparken eller udgivelser om nationalparken.

Der er flere oplysninger om partnerskabsprogrammet, vilkår for at blive medlem og ansøgningsskemaer på nationalparkens hjemmeside. 

Læs mere