DR sender Sommervejret fra nationalparken

Publiceret 30-06-2021
Nyhed

Denne sommer besøger DR noget af Danmarks mest fantastiske natur, når de sender direkte fra landets fem nationalparker. Kig forbi og se med i uge 29, når de besøger Nordsjælland.

Værterne på Sommervejret. Foto: DR/Steen Klitgaard Jaacks

Meteorolog Mikael Jarnvig er vært, når DR sender Sommervejret fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland i uge 29. Ud over vejrudsigten vil der være besøg i livestudiet og spændende indslag fra nationalparken. 

Det sidste halvandet år har vist os, hvor vigtig naturen er, og aldrig før har så mange søgt derud. Alt tyder på, at mange igen i år vil tilbringe sommeren i Danmark, og Nationalpark Kongernes Nordsjælland har så meget at byde på: Store skove og søer, sand og vand, borgruiner og slotte, UNESCO-verdenarv, krudt, kugler og hyggelige byer. De fem danske nationalparker rummer jo tilsammen noget af landets fineste natur og kulturarv i verdensklasse, og det håber jeg, at endnu flere vil få øjnene op for, når Sommervejret gennem hele sommeren sender direkte fra nationalparkerne, siger Carl Frederik Bruun, bestyrelsesformand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland. 

Mandag den 19. juli sender Sommervejret direkte fra havnen i Helsingør, tirsdag den 20. juli sender de live fra Frederiksborg Slot i Hillerød og onsdag den 21. juli er Sommervejret i Frederiksværk, hvor livestudiet er sat op ved Gjethuset. Sommervejret sender live efter TV-Avisen klokken 18.55 på DR1 og DRTV.

Sommervejret på Esrum Møllegård

Torsdag den 22. juli kommer Sommervejret til Esrum Kloster & Møllegård, hvor de vil sende direkte kl. 18.55 fra de smukke, naturskønne omgivelser. Der vil være masser af liv på matriklen, da klostret holder længe åbent, gårdspladsen på Møllegården vil være fyldt med boder med lækre produkter og fine ting. Billetter inkl. mad købes på www.esrum.dk.  

Nationalparken har inviteret biolog og naturvejleder Bjørli Lehrmann, som har medvirket i tv-programmet 1 døgn, 2 hold, 3 dyr, til at komme og holde en Familiebioblitz kl. 18.45. Her gælder det om at finde så mange forskellige dyr som muligt. Vi kigger sammen på dyrene, vi har fundet, og Bjørli vil fortælle historier om dyrene, som I næppe glemmer igen, og om nogle af de mange sjove oplevelser, hun har haft i naturen. Det er gratis at deltage i Familiebioblitzen. 

Sommertogtet til de danske nationalparker

Den første nationalpark, som DR besøger, er Nationalpark Mols Bjerge med dens karakteristiske bakkede istidslandskab – det sker i uge 27. I uge 28 sætter vejrbilen kursen nordover mod Danmarks største vildmark – Nationalpark Thy. Et barskt landskab, hvor kun de mest hårdføre arter kan overleve på klitheden.

Efter besøget i Nationalpark Kongernes Nordsjælland i uge 29 tager DR til Nationalpark Vadehavet, hvor tidevandet har skabt et landskab med strandenge og vadeflader, hvor der er føde nok til millioner af træk- og ynglefugle, og en helt særlig flora. Sommertogtet slutter i uge 31 i Nationalpark Skjoldungernes Land i det sagnomspundne landskab ved Roskilde Fjord. DR’s faste vejrværter, Søren Jacobsen, Anders Brandt, Louise Gade og Mikael Jarnvig, er med på skift en uge ad gangen.