Efterårsferie: Gå på jagt i verdensarven

Publiceret 12-10-2021
Nyhed

Er du til hemmeligheder, opdagelser og historisk vingesus? Så kom med på hjortejagt i kongernes skove, Parforcejagtlandskabet i St. Dyrehave ved Hillerød lørdag den 16. oktober kl. 14.

I efterårsferien bliver der nemlig skjult 8 bronzefigurer af kronhjorte i fuld størrelse imellem de 8 veje ved Kongestjernen i St. Dyrehave. Og du er inviteret med på jagt for at finde dem. Lanceringen af hjortejagten i kongernes skove finder sted lørdag d. 16. oktober kl. 14 ved Kongestenen i midten af Kongestjernen i Store Dyrehave. Når startskuddet lyder, er konkurrencen i gang om, hvem der først finder de 8 skjulte bronzehjorte.

På lanceringsdagen går konkurrencen ud på at finde alle hjortene og herefter løbe ind i midten til Kongestjernen med mobilfotos af alle de bronzehjorte, som er blevet fundet. Du skal dog ikke medbringe en hirschfænger, den lange dolk, som de enevældige konger brugte til at nedlægge hjorten med, men derimod huske at medbringe din mobiltelefon med kamera. Hjortene står i St. Dyrehave og kan ses frem til d. 16. december 2021.

Præmier

Der er gode præmier på dagen til både 1. og 2. og 3. pladserne. Præmierne bliver desuden dubleret i en onlineversion, hvor der bliver trukket lod mellem alle, der har lagt billeder af hjortene op på Parforcejagtlandskabets Facebook eller Instagram med de to hashtags #bronzehjorte og #parforce inden d. 16. december 2021.

Praktisk

Lørdag d. 16. oktober, kl. 14, St. Dyrehave ved Hillerød.

Vi mødes ved Kongestenen i midten af Kongestjernen i Store Dyrehave.

Der er gratis at deltage – meld til via Facebook begivenheden: Tilmeld dig her.

Bag jagten på bronzehjortene

Det er Parforcejagtlandskabet, Museum Nordsjælland, Hillerøds Hemmeligheder og Nationalpark Kongernes Nordsjælland som i samarbejde har udviklet arrangementet.