Nationalparken i top i nyt naturindeks

Publiceret 26-02-2021
Nyhed

En ny målestok for Danmarks natur viser, at nationalparken rummer noget af landets bedste natur.

Regnbue over Rusland. Foto: Lars Rudfeld

Fire af nationalparkens fem kommuner ligger i top 10, og den sidste ligger nr. 15 i et nyt naturkvalitetsindeks, som Aarhus Universitet har udviklet for Danmarks Naturfredningsforening. Nationalparken udgør kernen i de fem kommuners natur og er med til at løfte kommunerne så højt op på indekset. Det gælder ikke mindst statsejede arealer med Gribskov, Melby Overdrev og Hellebæk Kohave og Danmarks to største søer, Arresø og Esrum Sø som nogle af de lysende eksempler.

Vi er rigtig stolte af at ligge i et område i Danmark med så megen værdifuld natur. Men vi var godt klar over det – det er jo netop en af de væsentligste begrundelser for at udpege en nationalpark netop her. Vi vil i nationalparken sammen med Naturstyrelsen og andre lodsejere i nationalparken gøre vores til at passe på og styrke nationalparkens naturværdier, siger Carl Frederik Bruun, formand for bestyrelsen for nationalparken.

Du kan læse mere om nationalparkens planer for naturen i nationalparken i Nationalparkplan 2020-2026 for Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Læs Nationalparkplan 2020-2026 her

Læs mere om naturkapitalindekset her

 

 

Kontakt

Per Kølster formand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Per Kølster

Bestyrelsesformand

Marianne Lund Ujvári

Sekretariatschef