Tag på troldejagt i nationalparken

Publiceret 21-05-2021
Nyhed

Lørdag d. 29. maj er det 3 år siden, at nationalparken blev indviet. Det fejrer vi ved at invitere børn og forældre med på troldejagt.

Børn i skoven. Foto: Marianne Lund Ujvári
Børn i skoven. Foto: Marianne Lund Ujvári.

Gå på opdagelse efter trolde, der gemmer sig i det smukke landskab i Nordsjælland. Ved Dronningens Bøge i Grib Skov er skoven sprunget ud i lysegrønne farver, og I kan udforske området ved Esrum Sø, der summer af liv. Undervejs bliver I klogere på de forskellige planter og dyr i områderne ved at scanne troldenes QR-koder. I vil bl.a. møde Jordtrolden, der kan lære jer, hvor vigtig en regnorm er for naturen. Det er også muligt, at I på egen hånd kan gå på opdagelse og finde spændende ting fra naturen – og hvem ved måske få jord under neglene?

Vi er utroligt glade for, at det i år er muligt at mødes og fejre nationalparkens fødselsdag. Det seneste år har danskerne fundet ud i naturen som aldrig før, og vi håber, at vi kan lokke børn og voksne med til en sjov og hyggelig dag i det grønne, siger Carl Frederik Bruun, formand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Og troldene glæder sig også.

Ihhh ja, hvor bliver det dejligt at møde alle de søde børn ude i skoven! Jeg glæder mig til at lære dem om den lækre birkesaft, og alle de vidunderlige ting naturen har at byde på! Vi ses til en dejlig dag i min skov, fortæller Birketrolden.

Troldejagten er målrettet børn mellem 3-10 år. Det er gratis at deltage i troldejagten, I skal bare huske at bestille billetter via Billetto. Der vil være lidt varmt at drikke og lidt til den søde tand. Husk tøj efter vejret.

D. 29. maj kl. 15-17: Troldejagt ved Dronningens Bøge i Grib Skov

Mødested: Dronningens Bøge. Det er muligt at parkere på Nødebovej 77, 3480 Fredensborg over for Skovskolen. Herfra skal man gå ned til Dronningens Bøge, en tur som tager omtrent 15-20 minutter. Der er ingen toiletfaciliteter i området.

Bestil billet

Troldejagten afholdes i samarbejde med studerende fra Natur- og Kulturformidleruddannelsen på Skovskolen i Nødebo.