Sjælden flagermus fundet i nationalparken

Sjældne flagermus er blevet fundet i nationalparken ved en registrering i 2021.

Sydflagermus fra forsiden af Marienlyst-rapporten

Otte forskellige slags flagermus blev registreret på tre lokaliteter i nationalparken i 2021. Både Danmarks mindste og Danmarks største flagermusart blev registreret, og for kun anden gang i Nordsjælland også den i Danmark sjældne Nordflagermus. Det kan du læse om i tre nye rapporter fra nationalparken. Find rapporterne her.            

De tre lokaliteter er Store Dyrehave samt parkerne ved Marienlyst Slot i Helsingør og Krogerup Højskole. Alle tre lokaliteter rummer partier med gamle træer, der er gode som levesteder for flere arter af flagermus, og et varieret landskab med en passende insekt-buffet til flagermus, også til de arter, der bor i byens huse.

Hvis du vil se flagermus, skal vi længere hen på året. Du skal ud i skumringen eller i de lyse nætter, når vi når frem til sommeren. Flagermusene ses efter solnedgang jage i forskellig højde, og du kan være heldig at komme helt tæt på bl.a. de mindre arter, der søger føde i lav højde.

Naturstyrelsen arbejder aktuelt på med støtte fra nationalparken at indrette et rum til formidling af flagermus i en af de gamle militærbunkers i Gribskov, hvor du kan blive klogere på flagermus. Et rum ved siden af i bunkeren bliver indrettet som levested for flagermus, der gerne bor i bygninger. Det gælder f.eks. den i Danmark fåtallige frynseflagermus, som er registreret i den centrale del af Gribskov.