Kom til foredrag og dyk med ned i Nordsjællands fortid

Publiceret 12-12-2022
Nyhed

Nationalpark Kongernes Nordsjælland inviterer til foredraget ’Knoglefund fortæller’ med ekspert i danske fortidsdyr d. 26. januar.

Kranie fra Ramløseulv
Foto: Ulvekranie fundet i Ramløse Mose

Tag med tilbage i tiden, når Kim Aaris-Sørensen, ekspert i danske fortidsdyr, fortæller om Nationalpark Kongernes Nordsjællands naturhistorie fra istid til nutid. Foredraget tager udgangspunkt i lokale fund af knogler, kranier, tænder og gevirer, og dykker ned i en mosaik af natur- og kulturhistoriske fortællinger fra Nordsjællands fortid.

Du vil blive præsenteret for knoglefund, der vidner om store forandringer og udfordringer på relativ kort tid for dyr og mennesker. Først og fremmest drevet af globale klimaforandringer, men efter landbrugets indførsel også mere og mere af menneskeskabte forandringer.

Foredraget finder sted torsdag d. 26. januar kl. 19 til 21 på Esrum Møllegård (Klostergade 12, 3230 Græsted). Billetter kan købes på nationalparkens bookingportal. Prisen er 60 kr. + gebyr og inkluderer kaffe og kage.

 

Knoglefund fortæller lokalhistorien

Foredragets titel er identisk med titlen på en bog foredragsholderen udgav i 2021 sammen med sin søn. Bogen er udgivet af Museum Nordsjælland med støtte fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland og henvender sig primært til beboere og besøgende i nationalparken. Formålet er at give en større indsigt i landskabets natur- og kulturhistorie og dermed bidrage til en større glæde ved besøget. Bogen og foredraget benytter nordsjællandske knoglefund til fem nedslag i lokalhistorien begyndende under sidste istid for 30.000 år siden og sluttende med middelalderen for 800 år siden.

 

Om foredragsholderen

Kim Aaris-Sørensen er lektor emeritus, ph.d. og dr. scient og har et indgående kendskab til udviklingen af Danmarks natur fra istid til nutid erhvervet gennem mere end 30 år som leder af Zoologisk Museums Kvartærzoologiske Samlinger ved Københavns Universitet.

Tidspunkt

26. januar 2023
Kl. 19.00 - 21.00

 

Sted

Møllesalen
Esrum Møllegård
Klostergade 12, 3230 Græsted

 

Tilmeld