Kulsvierstien ved Alsønderup indvies

Publiceret 29-09-2022
Nyhed

Lørdag den 8. oktober kan du være med til at indvie Kulsvierstien, der går mellem Kulsviergården, Mangholm og Nejede Vesterskov ved Alsønderup. Stien er skabt af Alsønderup Lokalråd med støtte fra nationalparken.

En af de nye informationstavler ved Kulsvierstien. Foto: Ole Hjort Caspersen

Kulsvierstien er en 3,5 km lang rundtur, der går igennem det varierede dødislandskab som findes omkring Alsønderup. Den betyder, at man nu kan færdes af stier hele vejen fra Alsønderup og Tulstrup til Arresø. Dermed er sikkerheden øget betydeligt, når man færdes til fods i området. Den nye sti er i høj grad skabt ved hjælp af frivillige, der har været med til at udlægge flis, sætte skilte op og meget mere. 

Dagen indledes kl. 13.00 med at Hillerød borgmester Kirsten Jensen indvier stien sammen med de lodsejere, som har lagt jord til. Nationalpark Kongernes Nordsjælland har muliggjort arrangementet og anlæggelsen af stien med et økonomisk bidrag fra Nationalparkpuljen til lokalrådet og Alsønderup Lokalarkiv.

 

Masser af aktiviter

Udover indvielsen af den nye vandresti, vil det også være muligt at høre mere om kulsvierne og de mange historier, der knytter sig til dem. Der vil bl.a. være foredrag og demonstration af hvordan en kulmile fungerer. Det er også muligt at få en god grillpølse, som er grillet på trækul fra Maarum Kulsvierlaug, og nyde en "Kulsvier", som er en ny øl brygget af mikrobryggeriet Brewper. 

 

Hvor og hvornår?

Arrangementet afholdes på Kulsviergården, Pibemøllevej 7 i Alsønderup lørdag den 8. oktober kl. 13 - 16. Der er ingen tilmelding, men større grupper skal melde deres ankomst på forhånd til arrangørerne (kontakt Ole Hjort Caspersen på mobil 93 56 52 99).

Program:

Kl. 13.00: Indvielse af Kulsvierstien

Kl. 14.00: Oplæg om Poul Bille Holst kulsviermalerier, v. Ole Hjort Caspersen

Kl. 14.20: Foredrag "Om Kulsvierne i Nordsjælland", v. Birthe Skovholm Petersen fra Allerød Lokalarkiv

Efter foredraget vil det være muligt at købe pølser lavet på trækul fra Maarum Kulsvierlaug. 

Arrangører er Alsønderup Lokalråd og Alsønderup Lokalarkiv med støtte fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland.