Oplev Flynderupgård med tegnebræt og blyant i hånden

Publiceret 16-08-2022
Nyhed

Hvis du har lyst til at opleve Flynderupgård og landskabet i Nationalpark Kongernes Nordsjælland på en helt ny måde, så er der mulighed for at komme med på fire kunstworkshops i efteråret.

Kunstworkshop med Det Mobile Akademi
Foto: Det Mobile Akademi

Hvis du har en kreativ åre og gerne vil udvikle dine færdigheder med blyant og farver, kan du tilmelde dig en eller flere kunst-workshops afholdt af Flynderupgård og Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Du kan f.eks. komme med på tusmørketur og tegne krogede træer og de blågrå landskaber til lyden af cellomusik eller afprøve nye teknikker til at afbilde planter, urter og blomster. De fire workshops ledes af Det Mobile Akademi, der har specialiseret sig i at tage folk med ud og undervise i det fri.

 

Nye vinkler på et historisk sted

Den tidligere lystgård Flynderupgård er i dag et levende hus og landbrug, der ligger omgivet af smukke haver, åbne marker og skov. Dermed er stedet også et godt udgangspunkt for at opleve både kultur og natur – og portrættere det hele med blyant og farver.

”Vi håber, at der gennem arrangementerne kommer nye vinkler på gården og omgivel-serne her. Vi barsler også med ideen om, at udstille udvalgte skitser, tegninger og ma-lerier her på stedet, så alle kan få glæde af det der bliver udarbejdet på kurserne”

- Michael Gyldendal, leder af Flynderupgård

 

De fire workshops afholdes i samarbejde med Nationalpark Kongernes Nordsjælland og det er ikke tilfældigt, at det lige netop er Flynderupgård, der danner udgangspunkt, da det er den lokale indgang til
nationalparken i Helsingør Kommune.

”Det giver god mening for os, at sætte gang i aktiviteter, der er med til at udvikle Flynderupgård som en indgang til nationalparken. Og samtidig er vi jo sat i verden bl.a. for
at formidle naturen og landskabet, hvilket det her jo giver mulighed for på en ny og anderledes måde”. 

- Anders Kring Mortensen, projektleder Nationalpark Kongernes Nordsjælland

De fire worskshops bliver holdt d. 15., 17. og 24 september, samt 1. oktober på Flynderupgård, Agnetevej 9A, 3060 Espergærde. Forhåndstilmelding er nødvendig via nationalparkens bookingportal.

Læs mere om de fire workshops

 

Torsdag d. 15. september kl. 18.30 - 20.30

Tusmørketegning i cellomusik

 

Lørdag d. 17. september kl. 10.00 - 12.00

Tegn skovens usynlige væsner

 

Lørdag d. 24. september kl. 10.00 – 13.00

Tegn træer i landskabet ude og Flora Danica inde

 

Lørdag d. 1. oktober kl. 19.30 – 21.00

Tegn lystgården i landskabet

Anders Kring Mortensen

Anders Kring Mortensen

Projektleder
Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Michael Gyldendal

Leder
Flynderupgård