Søg tilskud til projekter fra Nationalparkpuljen

Publiceret 01-12-2022
Nyhed

Det er nu muligt for lokale foreninger og lodsejere at søge om tilskud til bl.a. at skabe bedre natur, bevare kulturarven eller udvikle mulighederne for friluftsliv i Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Nationalparken åbner nu for ansøgninger til puljen for 2023, og har afsat i alt 750.000 kr. Der er ansøgningsfrist 5. februar 2023.

Halsninoen
Foto: Daniel Villadsen, VisitNordsjælland

Puljen blev for første gang skudt i luften i 2022 og blev til for at støtte projekter, der bidrager til at udvikle nationalparkens formål. Den blev en kæmpe succes; en bålhytte, fuglekasser og trætelte er blot et par eksempler på de mange spændende projekter, der i år fik tilskud af Nationalpark Kongernes Nordsjællands nationalparkpulje. Nu har nationalparkens bestyrelse igen afsat midler til at støtte projekter og arrangementer, der udvikler og styrker natur, kulturhistorie, friluftsliv, formidling, undervisning og forskningsrelaterede aktiviteter i nationalparken.

 

En pulje til foreningslivet og lodsejere

Nationalparkpuljen kan søges af private lodsejere i nationalparken og lokale foreninger med et ikke-kommercielt formål. Der kan søges mellem 25.000 og 100.000 kr. til et projekt, og der er i alt afsat 750.000 kr., med forventninger om, at der vil realiseres flere gode projekter til næste år.


”Det har været en fornøjelse at kunne give tilskud til foreninger og lodsejere i 2022, og se hvilke spændende resultater der er kommet ud af det. Vi ved, at der fortsat er et væld af gode projektideer blandt de engagerede ildsjæle i foreningsli-vet og lodsejere i nationalparken. Derfor håber vi, at vi ved at gentage national-parkpuljen i 2023, igen kan støtte op om en masse projekter, der gør en forskel for naturen, kulturarven, landskabet og oplevelserne i vores allesammens Nationalpark Kongernes Nordsjælland.” 

- Per Kølster, bestyrelsesformand i Nationalpark Kongernes Nordsjælland

 

Fristen for ansøgninger er søndag d. 5. februar 2023 klokken 12.00. Læs meget mere om Nationalparkpuljen, tidligere støttede projekter og hvordan man søger.

Marianne Lund Ujvári

Marianne Lund Ujvári

Sekretariatschef
Nationalpark Kongernes Nordsjælland
Tine Skov Guldager

Tine Skov Guldager

Puljeansvarlig
Nationalpark Kongernes Nordsjælland