Frisk vind i sejlene til 8 projekter, der skal udvikle nationalparken

Publiceret 20-03-2023
Nyhed

Nationalpark Kongernes Nordsjælland har bevilget mere end en halv million kr. som tilskud til 8 lokale projekter. Projekterne skal bidrage til at formidle natur og kulturhistorie og udvikle mulighederne for friluftsliv i nationalparken.

Esrum Å på en sommerdag
Foto: Esrum Å af Marianne Lund Ujvári

Nu kan 8 nye projekter sætte sejl med et frisk tilskudspust i ryggen fra Nationalparkpuljen. Nationalpark Kongernes Nordsjælland har netop uddelt 514.000 kr. til lokale projekter, der skal sættes i værk i år og bidrage til at formidle natur og kulturhistorie og skabe mulighed for at alle kan opleve herlighederne i nationalparken. Nationalparken har i fredags sendt tilsagn afsted til de ansøgere, der er blevet udpeget til at modtage støtte, så de mange gode projekter kan komme i gang.

Nationalparkens formand Per Kølster glæder sig over at kunne støtte initiativrige ildsjæle med deres mange gode projektideer.

 

Det bobler med gode ideer blandt foreninger og lodsejere i nationalparken. Derfor er vi rigtig glade for at kunne støtte flere af de gode projekter, der sideløbende med nationalparkens arbejde gør, at vi i samlet flok løfter udviklingen af nationalparken. Det er fantastisk at se den lokale opbakning og de mange frivillige hænder, der brænder for at gøre Nationalpark Kongernes Nordsjælland til et sted vi kan være stolte af.

Per Kølster, bestyrelsesformand i Nationalpark Kongernes Nordsjælland

 

Oplevelser alle kan få glæde af

Langt de fleste af midlerne er gået til oplevelses- og formidlingsprojekter, og der bliver nationalparkoplevelser for enhver smag. Blandt andet har Helsingør Teater fået tilskud på 46.000 kr. til en række naturformidlende forestillinger for de små. Esrum Borgerforening har fået tilskud på 100.000 kr. til at etablere en indsigtsbro, der vil udvide mulighederne for både rolige og aktive naturoplevelser i nordenden af Esrum Sø. Strøgårdsvang Høslætlaug har fået tilskud på 100.000 kr. til blandt andet at etablere en natursti på engen Strøgårdsvang i Gribskov og udgive inspirationsmaterialer til uddannelsesinstitutioner.

  

Vi ser i år et særligt tema for puljeansøgningerne, hvor mange af projekterne sigter mod at skabe spændende oplevelser for lokale og besøgende i nationalparken. Vi glæder os over, at den halve million kr. nu skal ud og gøre gavn blandt lokale hænder, så der bliver flere muligheder for at komme ud og få glæde af vores alle sammens Kongernes Nordsjælland.

 Poul Erik Pedersen, næstformand i nationalparkens bestyrelse og formand for puljeudvalget

 

 

 Zoom ind på kortet og hold musen over prikkerne for at få vist de forskellige projekter.

 

Hent liste over støttede projekter

 

Nationalparkpuljen kort fortalt

Puljen blev for første gang skudt i luften i 2022 og blev til for at støtte projekter, der bidrager til at udvikle nationalparkens formål om at skabe bedre natur, bevare kulturarven og udvikle nye muligheder for friluftslivet.

 Sidste år blev der bevilliget mere end 900.000 kr. fra Nationalparkpuljen, hvor projekterne blandt andet bød på bålhytter, trampesti og borde-bænkesæt. Læs mere om nationalparkpuljen.


 Kontakt

Marianne Lund Ujvári

Marianne Lund Ujvári

Sekretariatschef
Per Kølster

Per Kølster

Bestyrelsesformand