Kom til foredrag og hør om kongejagt i Nordsjælland

Publiceret 13-09-2023
Nyhed

Nationalpark Kongernes Nordsjælland inviterer til foredraget ’Kongejagt før og nu i de nordsjællandske skove’ med Jette Baagøe og Jens Bjerregaard Christensen søndag den 1. oktober 2023.

Krondyr i Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland

De nordsjællandske skove har igennem århundreder været de danske kongeliges foretrukne jagtmarker. Her har alt fra Valdemar Atterdag til Christian d. 5. huseret, ligesom kongehuset stadig i dag benytter skovene til kongejagter.

Faktisk har skovene og naturen i Nordsjælland været afgørende for, at de kongelige har benyttet området. Slottene Frederiksborg og Fredensborg blev netop opført som steder, hvor kongerne kunne komme væk og nyde naturen – og ikke mindst jagten. Kongernes aftryk ses også i kraft af de mange jagtveje, som er blevet anlagt til at drive parforcejagt. En særlig jagtform, som var populær i 1600-tallets Europa, og fik helt særlig betydning for de nordsjællandske skove.

Til foredraget vil tidl. direktør på Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum, Jette Baagøe, og Kgl. Jægermester Jens Bjerregaard Christensen fortælle om, hvordan konger, dronninger, prinser og prinsesser har brugt Nordsjælland som deres legeplads, og været med til at forme det landskab, vi kender i dag.

Foredraget finder sted søndag d. 1. oktober kl. 14.00 på Esrum Kloster & Møllegård (Klostergade 12, 3230 Græsted). Billetter kan reserveres på www.nationalpark-kong-nord.nationalparkbooking.dk. Foredraget er gratis og foregår som en del af arrangementet Kongernes Jagt, der fejrer Nordsjællands fantastiske historie med aktiviteter for børn og voksne.

 

Om foredragsholderne

Foredraget holdes af Jette Baagøe, tidl. direktør på Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum, og Jens Bjerregaard Christensen, Kgl. Jægermester og tidl. skovrider.

Jette Baagøe er en af landet største kapaciteter inden for skov- og jagthistorie, og har blandt andet været med til at få Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland udpeget som UNESCO Verdensarv.

Jens Bjerregaard Christensen er Kongelig Jægermester, hvor han har ansvaret for at tilrettelægge og lede kongehusets jagter.


KONTAKT

Anders Kring Mortensen

Projektleder
Kulturhistorie, formidling og lokal udvikling

Praktisk info

Dato: Søndag d. 1. oktober 2023

Tid: Kl. 14.00 - 15.00

Sted: Esrum Kloster & Møllegård

         Klostergade 12

         3230 Græsted

 

Foredraget er gratis

Reservér billetter