Ny kunstbog og udstilling inspireret af dansk nationalparks storslåede landskaber

Publiceret 22-03-2023
Nyhed

Dansk kunstnergruppe har med penselstrøg og kreative hænder gengivet deres ophold i Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Nu udkommer en bog med deres dragende værker, som også kan opleves på kunstudstilling i Hillerød.

Akvarel af musvåger over Rusland
Akvarel af musvåger over Rusland - af Niels Peter Andreasen

En stormfuld uge i efteråret 2021 besøgte 15 naturkunstnere Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Siden har de foreviget nationalparkens enestående natur og kulturarv gennem dragende værker. Nu kan du tage med på deres rejse og gennem deres kunstnerøjne sanse skønheden, mangfoldigheden og biodiversiteten i nationalparken. Værkerne er samlet i en ny kunstbog, hvor forfatter og biolog Flemming Rune har indrammet billederne i ord. Det forventes, at bogen i løbet af foråret vil blive sat til salg hos lokale forhandlere.

 

Oplev værkerne på Kunsthuset Annaborg

Kom og oplev den ægte vare, når udvalgte værker udstilles på Kunsthuset Annaborg i Hillerød fra 1. april til 7. maj. Udstillingen ”KUNST & NATUR” åbnes med en fernisering lørdag d. 1. april kl. 14-16 – og alle er velkomne. Her kan du møde et par af de dygtige naturkunstnere, købe bogen ”En kunstrejse i Nationalpark Kongernes Nordsjælland” med MobilePay (kontantbetaling er ikke en mulighed) og ikke mindst købe de fine værker. 

 Bog - En kunstrejse i Nationalpark Kongernes Nordsjælland

 

En kunstnergruppe med kærlighed til naturen

DANE (Danske Naturkunstnere for Natur og miljø) er en kunstnergruppe, som brænder for dansk natur, og deler glæden ved at tegne og male ude i landskaberne. Hvert år samles de et sted i Danmark, for at skildre naturen i det område. Mia Mouridsen er et af de nyeste medlemmer af den kreative kunstnergruppe, og har med sin unikke malestil skildret sin kærlighed til naturen.

 

”Jeg kan utrolig godt lide at fortælle om vores danske natur gennem mine billeder. Jeg holder simpelthen så meget af naturen, og jeg synes, at der er så mange spændende perler derude – både store landskaber, men også helt nede i de små.”

Mia Mouridsen, biologisk illustrator og del af Danske kunstnere for natur og miljø

 

Mia Mouridsen med eget kunstværk

Mia Mouridsen samler inspiration til sine malerier i skove, enge, moser og krat og maler smukke akvareller med fortællinger om landskaber og det der lever i dem.

 

Gruppen af kunstnere kommer fra rundt omkring i hele landet, og deres værker har meget forskellige udtryk. Nogle medlemmer arbejder på at fange det hurtige lette strøg, mens andre sidder i timevis og arbejder sig dybere og dybere ind i motivet. De deler dog alle en fælles glæde og inspiration ved at arbejde ude i det fri.

 

”Det der kendetegner mange af kunstnerne i den her gruppe er, at alle har et eller andet, de gerne vil fortælle om naturen. Nogle er arkitekter, mange af os har en naturfaglig interesse, og andre har andre baggrunde. Vi har dog alle den fælles interesse, at vi gerne vil beskytte vores danske natur og kultur”.

Mia Mouridsen, biologisk illustrator og del af Danske kunstnere for natur og miljø
 

Oplev de forskelligartede værker og se nationalparkens natur og kultur med nye øjne, når kunstnergruppen udstiller på Kunsthuset Annaborg d. 1. april til 7. maj.

 


KONTAKT

Marianne Lund Ujvári

Marianne Lund Ujvári

Sekretariatschef