• DR sender Sommervejret fra nationalparken

Publiceret 30-06-2021

Denne sommer besøger DR noget af Danmarks mest fantastiske natur, når de sender direkte fra landets fem nationalparker. Kig forbi og se med i uge 29, når de bes..

• Dværgvandnymfer i parring

10 gode råd til at være den bedste naturgæst

Publiceret 27-06-2021

Nationalparken er levested for mange dyr og planter og rummer helt særlige oplevelser for os mennesker. Derfor skal vi passe godt på naturen og på hinanden, når..

• Vandhulsfangst

Sommeraktiviteter for børn

Publiceret 24-06-2021

Nyd sommeren i nationalparken med masser af sjove aktiviteter i naturen for hele familien.

• botaniker i felten

Sjældne planter i nationalparken kortlægges

Publiceret 22-06-2021

Botanikere er gået i felten for at undersøge, hvor ti sjældne plantearter vokser, og hvordan de har det.

• Velkommen partnere!

Publiceret 17-06-2021

Søndag og mandag holdt nationalparken introkursus for vores 50 nye partnere. De skal være med til at gøre nationalparken synlig ved at tilbyde lokale og besøgen..

• Esrum Møllegård

Sæt dit præg på det kommende besøgscenter

Publiceret 03-06-2021

Har du gode ideer til, hvad det kommende besøgscenter for nationalparken skal kunne? Så deltag i vores webinar d. 7. eller 8. juni.

• Billedet er fra en tidligere udgravning. Foto Museum Nordsjælland

Jagten på det forsvundne slot

Publiceret 02-06-2021

Arkæologer fra Museum Nordsjælland sætter nu jagten ind på Frederik den 2.s lystslot Frydenborg, som blev revet ned for mere end 350 år siden.

• Børn i skoven. Foto: Marianne Lund Ujvári

Tag på troldejagt i nationalparken

Publiceret 21-05-2021

Lørdag d. 29. maj er det 3 år siden, at nationalparken blev indviet. Det fejrer vi ved at invitere børn og forældre med på troldejagt.

• Snoren til bæverskjulet klippes. Foto: Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Kom tæt på bæverne

Publiceret 19-05-2021

Oplev bæverne i Arresø på nært hold fra et nyt skjul, som nationalparken og Halsnæs Kommune har bygget i samarbejde med Naturstyrelsen.

• Nattehimlen Foto: Tine Uffelmann//VisitNordsjælland

Nat i nationalparken

Publiceret 23-04-2021

Nationalparken tilbyder fire helt særlige og gratis oplevelser, når der er Nat i Naturen fra d. 7.-9. maj.