Fuglekiggerplatform ved Holløse Bredning

Fuglekiggerplatform ved Holløse Bredning
Fuglekiggerplatform ved Holløse Bredning

Oplev det varierede og rige fugleliv ved Holløse Bredning, hvor der er opført en fugleobservatørplatform, der også er tilgængelig for personer med funktionsnedsættelser.

Naturen er for alle, og fuglekiggerplatformen gør det nemmere for alle fugleentusiaster og nysgerrige sjæle at opleve de mange forskellige fugle ved Holløse Bredning - også personer med fysiske udfordringer. En skridsikker rampe og en grusbelagt markvej fra en nærliggende parkeringsplads, gør det muligt for kørestolsbrugere og gangbesværede at opleve den vidstrakte udsigt fra platformen. Du behøver ikke være lidenskabelig fugleentusiast for, at det er værd at lægge vejen forbi platformen. Den ligger nemlig i et naturskønt område, og med hjælp fra flotte illustrationer af de forskellige fugle i området, kan selv de, der ikke har stor forstand på fugle genkende den ranke sølvhejre eller den dykkende hvinand.

 

Platformen blev indviet i februar 2022 og kom til verden gennem et samarbejde mellem Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Naturstyrelsen og lodsejerparret Charlotte og Michael Sørensen, der har været så gavmilde at lægge jord til platformen. Parret har boet på ejendommen med udsigt til bredningen i 20 år, og ville gerne dele udsigten med offentligheden.

 

Sådan finder du vej til platformen

Den korte tur

Der kan parkeres ved en lille parkeringsplads ved Ellemosevej. Herfra fører en god kørestolsvenlig grusbelagt markvej direkte ned til platformen (rød sti på kortet nedenfor).

 

Den lidt længere tur

For dem der er friske på en lille travetur i de smukke omgivelser, er det muligt at parkere bilen ved Tibirke Kirke og gå lags Kløverstien (markeret med grøn på kortet nedenfor). Her kommer du blandt andet over en boardwalk over bredningen, og drejer af stien, når du rammer Ellemosevej. Herfra følger du vejen ca. 100 meter indtil du møder en lille grusbelagt parkeringsplads og markvej (markeret med rød på kortet) på venstre hånd, som fører ned til fuglekiggerplatformen.

 

Kort med stier og parkering til Fuglekiggerplatform Holløse Bredning