Hillerød

Tæt på Hillerød ligger Nationalparkens Infosted ved indgangen til Store Dyrehave. Her kan man gå på opdagelse i den flotte skov, som gemmer på vidunderlige natur- og kulturoplevelser.

MENNESKET, MAGTEN OG NATUREN

I Store Dyrehave ligger historierne om Nationalpark Kongernes Nordsjælland og venter på dig, hvor magtens landskab udfolder sig demonstrativt i det UNESCO-udpegede Parforcejagtlandskab fra 1600-tallet. Her kan du stå på kongestenen og se ned af de 8 jagtveje, der står ud fra stenen som stråler fra en stjerne.

Vores indsats handler i dag om at passe på naturen - f.eks. bevarelsen af søer og moser - heriblandt Rågårds Mose – for at sikre et spændende og varieret planteliv og give borgerne bedre muligheder for friluftsoplevelser. I Store Dyrehave kan du både se rådyr og dådyr, i de gamle hule træer kan du finde sortspætte og ved søer og moser vrimler det med guldsmede.

Hvad enten du er til det stille søspejl, duften af skov, storheden i landskabet eller mountainbike, orienteringsløb, en tur i skoven med din hund, så ligger Store Dyrehave parat med masser af aktiviteter og oplevelser.

PRAKTISK INFORMATION

Infostedet i Hillerød Kommune består af plancher i et "madpakkehus" i St. Dyrehave. Her kan du gøre et hold under halvtag inden din tur ind i skoven og blive meget klogere på, hvad det spændende område byder på.

Adresse: Glarmestervej - indkørsel fra Overdrevsvejen, 3400 Hillerød

Find Store Dyrehave på Google Maps

Parkering: Gratis parkeringsplads 

Entré til infosted: Gratis

Besøg Store Dyrehave 

Foto: Daniel Overbeck